Slapen op Nzambani Rock
Na even uitpuffen gingen we ons instaleren op de berg. Ik zit in Kenia dus ik had alleen een lakenzak meegenomen om in te slapen. Het zou wel heel raar zijn als ik het hier koud kreeg. Nou dat had ik mooi mis. IJskoud was het op die berg!
Maar goed, toen iedereen zijn spullen had uit gestald, gingen we als heuse backpakkers aan het werk om een lekker maaltje te bereiden. Op het kampvuur hebben we lekker noodles en worstjes gemaakt. Daarna zijn we lekker aan de brandy met cola gegaan.
De brandy was natuurlijk al snel op en dus moesten we of naar bed of zorgen dat er nog een ander drankje gebracht werd. Hier hebben we natuurlijk geen nachtwinkels dus... Er werd een taxi gebeld die langs de compound van de jongens reed om daar een mysterieus pakketje op te halen. Stiekem zat hier gewoon een fles Black Label in maar dat wist de taxi chauffeur niet.
Toen de taxi er was zijn de jongens weer naar beneden gegaan om de tas op te halen en hebben we nog even lekker genoten van een whiskytje (mijn pappie, vriendje en ooms kunnen trots op me zijn). Daarna was het toch echt tijd om even lekker te gaan slapen.
Jammer maar helaas, dit ging natuurlijk niet lukken. Het feit dat ik boven op een paar stenen lag, in een paar kuilen en natuurlijk de kou zorgde dat ik de hele nacht naar het plafond lag te staren. Nou had ik een prachtig plafond, met sterren enzo dus niets te klagen. In totaal heb ik 6 vallende sterren gezien die avond. Die had ik in Nederland echt nog nooit gezien. Natuurlijk 6 keer gewenst dat ik kon slapen en het wat warmer kreeg maar dat mocht niet baten.
Toen het eindelijk 6 uur was begon de zon weer op te komen. Deze was bijna nog mooier dan de zonsondergang. Ik weet niet of dit kwam omdat met de zon de warmte zou komen of niet, maar zoals jullie op de foto's kunnen zien was het prachtig.
Na een uurtje hadden we alle rotzooi netjes op geruimd (dat wil ik Kenia zeggen verbrand) en gingen we beginnen aan de klim naar beneden. Eigenlijk konden we pas om negen uur van de berg af omdat dan het hek pas open ging. Maar de jongens vonden wel dat we over het hek heen konden klimmen. Dit was toch een goed idee! Daar ging ik met mijn lenige lichaam over dat hek heen. Dat was nog niet zo erg maar toen moest ik naar beneden en dat was echt drie meter ofzo en dan had je 50 cm om op te springen en daarna begon de berg. Iedereen heeft het overleeft haha, maar mijn benen (en die van Lau en Desi) hebben nog de rest van de afdaling gebibberd.
Thuis is iedereen natuurlijk gelijk naar zijn bed gegaan. Maar rond een uurtje of 5 stonden ze alweer binnen want toen kwamen ze met z'n 18e bij ons friet met een broodje hamburger eten. Helaas komt de friet hier niet uit die grote zakken dus dat was s'middags nog even behoorlijk door schillen en snijden. Het had wel een enorm gezellige avond als resultaat...
Hoi Sandra .Wat een mooi verhaal buiten slapen met een plafond met echte sterren.Je had moeten wensen er zo lang mogelijk van te genieten dan had je waarschijnlijk meteen in slaap gevallen.Nu heb je er de hele nacht van genoten.
Ik zie mogelijkheden voor een survivalprogramma met jou in de hoofdrol! ;-p
Hoi Sandra als ik het zo allemaal lees heb je het erg naar je zin en leer je eindelijk om echte drank te drinken zoals whisky. Groeten roy
Zo.....h, jij nu ook aan de whis, volgende keer mee naar het festival?
Wat een avontuur op die berg