sandrainkenia.reismee.nl

Henk en Frans

Hallo Allemaal,
Ik heb goed nieuws, de eerste huisdieren zijn binnen of eigenlijk buiten. Gister zijn we naar de grote markt geweest en hebben daar twee hanen gekocht genaamd Henk en Frans voor bij elkaar wel 730 shilling (7,30 euro).


We hebben ze gekocht om zondag te slachten en op te eten. Maar als ik eerlijk ben heb ik toch al wel een beetje een band met ze opgebouwd. Gister heb ik namelijk ongeveer 20 minuten met beide beesten onder mijn arm op een taxi staan wachten. En toen ik gister mijn boekje aan het lezen was kwam Henk heel gezellig naast me liggen.


Toen de taxi eindelijk kwam gooide de bruut (taxichauffeur) ze gewoon achter in de bak. Verontwaardig als Henk en Frans waren hebben ze de hele weg achterin de taxi zitten kakelen. Maar twintig minuten later liepen Henk en Frans lekker buiten door onze compound heen te scharrelen.


Dit duurde echter niet lang. De zwarte haan die al op onze compound woonde had onze Henk en Frans al snel in de gaten en zette de aanval in. Toen hij er achter kwam dat ik mijn kippetjes verdedigde ging hij snel zijn maatjes halen. Dus vijf minuten later kwam hij met nog vijf andere kippen de berg af om de aanval te hervatten.


Gelukkig waren ze, zelfs in deze grote getallen, nog bang van me dus rende ze weer hard weg. Daarna keerde de rust redelijk terug. Voor Henk en Frans in ieder geval. Ik heb de hele avond door ons huis heen achter ze aangerend omdat ze omstebeurt bij ons het huis binnen vielen. (Je kan bij ons ook van de grond af eten dus misschien ook niet zo raar)


Nu zitten de kippetjes lekker in hun hokje en vanmiddag mogen ze weer lekker aan de wandel door onze compound. Jullie horen zondag wel of ik het heb aangedurfd om ze te slachten of dat ik toch maar donderdag twee andere hanen ga halen.

Reacties

Reacties

Ome Henk

Hallo Sandra,

Mocht je onderstaand onweerstaanbare recept wel kunnen weerstaan, dan kunnen Henk en Frans bij terugkomst wel bij ons in het Hok.
gr, Ome Henk.

OOST-AFRIKAANSE GEBRADEN KIP

1 duo Henk en Frans
30 g zachte boter, plus wat extra voor het bedruipen
3 tenen knoflook, uit de knijper
1 theel. versgemalen zwarte peper
1 theel. geelwortel
½ theel. gemalen komijn
1 theel. gedroogde tijm
1 eetl. fijngehakte verse koriander
4 eetl. dikke kokosmelk
4 eetl. medium dry sherry
1 theel. tomatenpuree
zout
chilipoeder

Was Henk en Frans van binnen en buiten en dep dan droog.
Doe de boter en de rest van de ingrediënten in een kom en meng alles tot een dikke pasta.
Maak voorzichtig het vel van het vlees los en smeer er royaal pasta onder. Smeer de rest van de pasta geheel over Henk en Frans en ook in hun nekholte.
Leg nu Henk en Frans in een braadslee, dek losjes af met aluminiumfolie en laat een nacht in de koelkast marineren.
Stook de openhaard op in de keuken. Dek de Henk en Frans af met schone aluminiumfolie en zet 1 uur in de mooie roodgloeiende kooltjes. Keer Henk en Frans dan om en bedruip met de braadsappen. Dek Henk en Frans weer af met de aluminiumfolie en laat nog 30 minuten in de gloeiende kooltjes staan.
Verwijder de folie en keer Henk en Frans met de borst omhoog. Besmeer met wat extra boter en zet nog 10 tot 15 minuten terug in de kooltjes tot het vel goudbruin is.

Serveer met een rijstschotel of een salade.

Je kunt ook wachten tot je weer in nederland bent dan haal je een kip op de beverwijkse markt (ben je ook een beetje in het buitenland) Die kosten ook rond de €3,50 p/s en zijn dan zelfs al geplukt.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!