Twee dooie hanen een heerlijk avondmaal!
Maar goed eerst het verhaal natuurlijk. Zaterdag zou ik gezellig samen met Desi gaan koken. Nu kunnen we allebei heel goed koken, we wisten alleen nog niet wat. We hadden de hele dag de tijd dus hadden we bedacht we gaan lekker chapati met gabage en kip eten.
Na lang twijfelen of we de kip uit de supermarkt gingen halen, of dat we hem toch maar zelf gingen slachten hebben we uiteindelijk voor het tweede gekozen. Spontaan riepen Lesley en Maarten dat ze niet mee aten, de watjes. Gelukkig aten onze bikkels Laura, Stijn en Katinka (studentenbegeleider van Edukans) wel mee zodat we alle twee de hanen konden slachten.
Dus nadat we de boodschappen gedaan hadden gingen we aan de slag met de hanen. Eerst moesten de beesten gevangen worden. Een paar weken geleden hadden ze nog mooie touwtjes aan hun poten maar die waren inmiddels verdwenen. Dus na een hoop geren en gespring hadden we de beesten te pakken.
De beheerder van de compound kwam even kijken wat we aan het doen waren en bood ons een helpende hand. Iets wat we bij het slachten wel konden gebruiken want ik had het nog nooit gedaan en Desi nog maar één keer. Dus toen we de hanen eindelijk gevangen hadden ging Patrick op zoek naar een mes. Uiteindelijk kwam hij terug met een half bot mes waarvan hij zelf vond dat hij hartstikke scherp was. Dus gingen wij de compound uit om Henk en Frans daar te slachten.
Desi en Henk gingen als eerst om het even voor te doen. Frans en ik stonden netjes langs de kant te wachten op wat ging komen. Heel kundig sneed Desi met het half botte mes de keel van Henk door. Het ging echt heel snel en Henk had nog wel eventjes stuiptrekkingen maar hij was heel snel dood.
Toen was ik aan de beurt, super zenuwachtig luisterde ik nog even naar de tips van Patrick terwijl Desi Henk zonder kop in kokend water legde om hem te plukken. Patrick legde me uit dat ik met één voet op de vleugels moest gaan staan en met de andere op Frans zijn poten. Daarna pakte ik zijn kop vast en sneed als één of andere koelbloedige moordenaar zijn keel door.
Ik weet dat het allemaal een beetje cru klinkt zo maar voor de dierenliefhebbers onder ons... Frans was echt heel snel dood! Daarna hebben we ook Frans geplukt en moesten de ingewanden eruit. Dit heb ik toch maar aan de kundige handen van Patrick overgelaten. Deze heeft de ingewanden later ook lekker zelf opgegeten.
Toen ook de ingewanden eruit waren hebben we ze gekookt en gebakken en ik kan niet anders zeggen dan dat ik hier nog niet zo lekker gegeten heb als van deze hanen!
Wist u dat
• We vrijdag de eerste echte regenbui van dit regenseizoen hebben gehad;
• We sinds dien elke avond wel een enorme stortbui hebben;
• Ik dit weekend naar Nairobi ga;
• Dit ga doen om mijn reis te boeken en bij mijn buddie op de uni te gaan kijken;
• Ik gister bij Bavaria aan het eten was toen het complete mobiele netwerk eruit knalde;
• Dit betekende dat we niet meer met de taxi terug konden omdat we deze niet op konden bellen;
• We na twee uur proberen toen toch maar met de neef van de eigenaresse van Bavaria mee naar huis gereden zijn;
• Deze volgens mij half dronken was en het dus dood eng was;
• We gelukkig allemaal veilig thuis gekomen zijn;
• Het mobiele netwerk er tot vanochtend 7 uur uitgelegen heeft.
San, je bent lekker bezig ik lees het alweer haha. Heel veel plezier nog.
xx
Ik had de dag ervoor afgesproken om te gaan eten met Renske en Jolanda! Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar best blij mee was, maar ik ben geen watje!
Spannend allemaal bij jou. Leuk je verslagen te lezen en de foto's te kijken. We kijken alweer uit naar je volgende verslag. Al nieuwe hanen gekocht? Als je de routine eenmaal te pakken hebt en het eten is dan ook nog heerlijk zouden wij zo zeggen, koop nog een dozijn van die kukulaars. Succes.
Getver Sandra !!!!!!!!!!
Ach gut.... die arme Frans... had ie maar geen kipje moeten worden! ;)
Spannend al die verhalen!
Ha die sandra,
Kreeg de link van jouw vader!
Erg mooie verhalen. Kip en konijn slachten heb ik ook ooit gedaan. Bijzondere actie, nietwaar?!
Veel plezier,
Groeten,
Piet.
NB ik hebje gezien bij afscheidsreceptie van je vader (ik was zijn manager).
Ah..... Sandra!
Hoe KAN je????????!!!!
Vet zielig! ZOu ik echt niet gekund hebben!!!!!!
Arme Frans...
Hihi